Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

10 gode råd til at bruge mobilen som gps

Mobilen er ofte lige så god til at guide dig som en dedikeret gps, og skal du ud og nyde forårsvejret i påsken, er her 10 gode råd til, hvordan du bruger telefonens gps optimalt.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De fleste, som ejer en smartphone, har adgang til et navigationsprogram, som kan guide fra A til B. Der er mange varianter, alt efter hvilken smartphone man har, men fælles for dem er, at de er en reel erstatning for den traditionelle gps, hvor man som oftest skal betale for at opdatere kortene.

Mens mange føler sig trygge ved at bruge sin smartphone som gps på de korte ture, kan det være noget af et spring at sætte sin lid til smartphonen, når turen går til udlandet. Der er dog ingen grund til at være nervøs, siger Nokias danske produktchef, Niels Kjelstrup.

»Kortdataene er mindst lige så pålidelige, som dem man kender fra de traditionelle gps’er. I Nokia får vi vores kortdata i navigationsprogrammet Ovi Kort fra Navteq, som leverer kort til mange af de traditionelle gps-producenter, så du kan i hvert fald være helt sikker på, at din Nokia-smartphone guider dig sikkert til din destination,« siger Niels Kjelstrup.

Han giver 10 gode råd til at bruge din smartphone som gps i påskeferien:

1. Anskaf dig en ordentlig holder

Hvis der ikke allerede fulgte en bilholder med smartphonen, da du købte den, skal du investere i en god og solid holder samt en strømledning til smartphonen. Husk at undersøge, om kablet fra smartphonen til bilens cigartænder er langt nok.

2. Opdater kortene

20 procent af Europas vejnet ændrer sig hvert år, og med friske kort til ferien er der mindre risiko for, at du bliver ledt af lukkede veje eller bliver sendt på en større omvej. Det er for eksempel gratis at opdatere sine kort, hvis du har en Nokia-smartphone.

3. Bliv ven med navigationsprogrammet

Det kan være farligt at skulle lære et nyt navigationsprogram at kende, mens du sidder i bilen på vej på ferie. Især hvis telefonen ringer, og du ikke ved, hvordan du skal håndtere situationen. Brug derfor et par dage på at blive fortrolig med programmet.

4. Sæt smartphonen til offline-brug

Nogle navigationsprogrammer bruger datatrafik, mens du er på vejen. Bruger du datatrafik i udlandet, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, så sæt derfor smartphonen til at bruge de kort, du har downloadet.

5. Planlæg ruten hjemmefra

Lad være med at indtaste ruten, når du sidder i bilen og skal af sted. Gør det hjemmefra og i god tid. Nogle navigationsprogrammer giver dig mulighed for at planlægge ruten på computeren for derefter at overføre ruten til din smartphone.

6. Kontroller hastighedsassistenten

Mange navigationsprogrammer har indbygget hastighedsassistent, der kan advare dig, hvis du træder for hårdt på speederen. Et godt pejlemærke er at sætte den til at advare dig, hvis du kører 10 procent hurtigere, end du må.

7. Slå fartfælder til

Funktionen fartfælder advarer dig, når du nærmer dig en af politiets fastinstallerede fartfælder. Husk derfor at slå den til, så du ikke kommer hjem til en kedelig overraskelse i postkassen.

8. Sæt smartphonen, så medpassageren kan nå den

Det kan være fristende lige at skulle finde den nærmeste benzintank i navigationsprogrammet på smartphonen, mens man kører. Et godt råd er at sætte smartphonen et sted, hvor din medpassager også kan nå den. Så kan medpassageren taste den nye destination ind, og du kan koncentrere dig om kørslen.

9. Vælg en god stemme

Når turen er lang, gør du klogt i at vælge en guide-stemme i navigationsprogrammet, som du føler dig tilpas med. Nogle smartphones giver dig mulighed for selv at indtale guide-stemmen, så du fx kan optage børnenes stemmer som guide. Det vil de sikkert synes, er sjovt.

10. Kig på den store skærm

Navigationsprogrammet skal naturligvis kun bruges som vejleder og guide på turen. Husk derfor altid at nyde turen gennem den store skærm (forruden), når du kører på ferie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere